Website ontwikkeling stappenplan

Als u wilt gaan voor een unieke website die helemaal afgesteld is op uw wensen en de huisstijl van uw bedrijf. Het ontwikkelen van een website op maat gebeurd in een aantal stappen waarbij het einddoel in alle stappen wordt meegenomen. Binnen ons team kunnen alle specialisten aanwezig die van belang zijn bij ontwikkelen van een website. Er wordt samen met u een strategie bedacht die doorgevoerd zal worden in de site. Aspecten die hierbij onder meer worden bekeken zijn de mogelijke doelgroepen, gebruiksvriendelijk navigatie en functionaliteiten die bezoekers verwachten. Bij ontwikkelen van website worden een aantal stappen doorlopen en deze zullen hieronder worden toegelicht.

Stap 1 Concept ontwikkeling

Bij de ontwikkeling van een concept wordt het conceptueel gedacht waarbij een aantal aspecten naar voren komen. Deze aspecten zijn hoe exploiteren de concurrenten zich op het internet. Door middel van het bekijken van de concurrenten kan er achterhaalt worden wat u sterke punten zijn en deze kunnen dan worden verwerkt in uw website. Daarnaast worden uw wensen en verwachting ook meegenomen in het opstellen van een concept. Op basis hiervan kan er worden bepaald welke indruk de website dient achter te laten.

Stap 2 Design

Naar aanleiding van de concept opzet zal een design worden gemaakt voor de website. Hierbij wordt de indeling ook wel lay out genoemd bepaald. Aan de hand daarvan zal er verder gewerkt worden door het kiezen van de passende kleuren, lettertype en beeld materiaal. Er zal zo een bouwtekening ontstaan van uw website waarbij er aspecten als navigatie, inhoud en indeling naar voren komen. Na de terugkoppeling met u wordt het design definitief afgerond.

Stap 3 Realisatie

Het design is de voorkant van de website, hierop komen de bezoekers van uw website terecht. Maar natuurlijk moet de website ook functioneren en dan wordt mogelijk door koppelen van design aan het content management systeem. Door de koppeling van het CMS aan de website kunt u de website voorzien van content oftewel de inhoud.

Stap 4 Online gaan

De laatste stap in de ontwikkeling van de website is de stap dat de website daadwerkelijk online zal gaan. Deze stap wordt ook wel de oplevering stap genoemd. Nadat u de website helemaal heeft doorgenomen zullen wij u wegwijs maken in het CMS van uw website aan de hand van een handleiding. Zo is het voor u mogelijk om de inhoud van de website te beheren. Als alles werkend is zal de website van de testomgeving worden verplaatst live omgeving.